Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is het inbrengen van pigment, 0.3 tot 0.7 mm, onder de huid. Dit wordt gedaan met behulp van een speciaal apparaat en een wegwerpnaald. Permanente make-up is een alternatief voor vrouwen en mannen die er ten allen tijden verzorgd willen uitzien. Ook is permanente make-up een oplossing voor mensen die een correctie nodig hebben, allergisch zijn voor reguliere make-up, of gebruik willen maken van medische toepassingen, zoals litteken camouflage of dermopigmentatie.

De samenstelling

Bij permanente make-up wordt gebruik gemaakt van anorganische en organische pigmenten. De pigmenten die wij gebruiken bevatten geen giftige of kankerverwekkende middelen die afkomstig zijn uit Nederland, Italië en Amerika, en zijn goedgekeurd door de Europese Autoriteiten.

De eerste en tweede behandeling

De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd (de klant moet dit zelf bij de huisarts aanvragen). De hele behandeling (overleg, verdoving en de behandeling) duurt ongeveer twee uur. Gelijk na de behandeling ziet de aangebrachte permanente make-up er wat donkerder uit. De volledige genezing en het herstel van de huid, duurt c.a. drie tot vier weken, dit verschilt echter per behandeld gebied. Bij wenkbrauwen gaan de korstjes na 7 tot 10 dagen weg, bij ogen kan er de volgende dag een kleine zwelling optreden, en na 1 week laten de korstjes ook los. Bij de lippen laten korstjes na 3 dagen los, en de zwelling verschilt zeer per persoon. Tussen de eerste en tweede behandeling moet minimaal 6 tot 8 weken zitten. Hierna kan de tweede behandeling plaatsvinden.

Bij de eerste behandeling maakt de specialist kennis met de huid, om bij de tweede behandeling te kijken hoe het pigment in de huid pakt, en wat het pigment qua kleur in de huid heeft gepakt. Daarom is de tweede behandeling aan te raden, maar niet altijd noodzakelijk.

Uw permanente make-up bijhouden

Permanente make-up vervaagt met de tijd, dat heeft te maken met de pH-waarde van de huid. Dit kan komen door de zon, cosmetische peelings, en zuren in bepaalde crèmes, ook door zwembadwater kan het pigment sneller vervagen, daarom is het aan te raden om de behandeling na een bepaalde tijd te herhalen voor een optimaal resultaat. Dit verschilt echter per persoon na hoelang de behandeling herhaald moet worden.

Werkwijze