Fruit voor uw huid 🍊

Nieuwe blog! 

In deze blog vertellen wij je alles over vitamine C en de werking daarvan. 

Veel leesplezier! 

Fruit voor uw huid 🍊 - Skin / Scent

Vitamine C is niet meer weg te denken in de wereld van cosmetica. En terecht ook! Deze alleskunner is dan ook verantwoordelijk voor vele mooie resultaten op het gebied van huidverbetering. Maar waarom is het zo een krachtig ingrediënt? En waarom gaat onze huid er zo goed op? Lees verder in deze blog! 

Even een stukje wetenschap;

Vitamine C vindt u oorspronkelijk in allerlei fruit- en groentesoorten. Echter kunt u de vitamine C er niet uit persen en uithalen om het vervolgens in het potje crème te stoppen, helaas..

De vorm van pure vitamine C worden ook wel Ascorbaten genoemd, een vorm van zout met als belichaming vitamine C. Zo kunnen ze wel verwerkt worden als een cosmetische vitamine c. Je kunt dit in de ingrediëntenlijst terugvinden onder diverse benamingen:

  • Ascorbic acid (de meest bekende)
  • Ascorbyl palmitate (een super stabiele vorm van vitamine c en olie oplosbaar)
  • Tetrahexyldecyl ascorbate (de meest krachtige en actieve vorm van vitamine c, en heeft het vermogen om door de huidbarrière te zakken en neemt andere ingrediënten met zich mee)
  • Magnesium ascorbyl phosphate (vorm van ascorbic acid)

De reden dat vitamine C in deze vorm verwerkt wordt is dat het de meest stabiele vorm heeft. Vitamine C is een erg vluchtige werkstof, en op het moment dat het potje of flesje geopend wordt is het al grotendeels vervlogen door de aanraking met zuurstof. De vitamine C Ascorbaten zijn stabieler en minder gevoelig voor externe invloeden. Deze vorm kan nu de werking hebben die de huid daadwerkelijk gaat verbeteren. Het is minder irriterend voor de huid en de resultaten zijn veel effectiever.

Waarom moet u vitamine C gebruiken?

Vitamine C, valt onder de groep anti-oxidanten. Door externe invloeden, extrinsieke oorzaken, vormen vrije-radicalen in de huid. Vrije-radicalen in de huid worden veroorzaakt door: UV-straling en blauw licht (HEV), uitlaatgassen, stress en een ongezonde levensstijl. Dit zet processen in de huid in werking waardoor pigmentatie ontstaat, verminderde celactiviteit, collageen afbreuk en een droge huid.

Ja, maar wat doet het dan? De antioxidant (vitamine C) is de tegenhanger van vrije-radicalen en maakt de verwoestende werking onschadelijk waardoor huidveroudering door externe invloeden minder snel gaat. Dit is slechts 1 werking, wel een belangrijke, van vitamine C in uw skincare.

Ook zorgt het voor: hydratatie van de vochtarme huid, verheldering van de doffe huid, verfijning van de huidstructuur, vermindering van rosacea... en nog zoveel meer. Vandaar dat de geliefde vitamine C een echte alleskunner is en onmisbaar in ieders skincare-routine.

De producten van Image Skincare - Vital C collectie

IMAGE Skincare maakt ook gebruik in de gehele collectie van hoge concentraties vitamine C. De lijn voorziet de huid van een vitamine cocktail en een enorme oppepper voor de huid die hongerig is naar nieuwe energie en voedingsstoffen. Voor ieder is er een geschikt vitamine C product in het gamma!

Hopelijk was de blog leerzaam en vergeet de vitamine C niet!

Tot de volgende blog,

0 comments

Snelle levering

Vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden

Exclusieve topmerken

Alles vanuit eigen voorraad

Gratis verzending

Binnen Benelux vanaf €40!

Luxe cadeauservice

Met veel liefde ingepakt!
American Express Apple Pay Google Pay iDEAL Klarna Maestro Mastercard SOFORT Visa