Het combineren van geuren

Het combineren van geuren - Skin / Scent

Hoewel de zomer nog in volle gang is, kijken wij erg uit naar de koudere dagen. Tijdens de koudere dagen kan er meer gevarieerd worden met kleding. Hoe meer laagjes hoe beter. Laat dat nu ook met parfum kunnen, maar dan wél het gehele jaar door.

Wellicht dat u het wel eens vaker heeft gehoord, het over elkaar dragen of het combineren van geuren. Er heerst nog een sceptische houding tegenover dit concept, waarin er vaak gezegd wordt: “Maar geuren gaan toch stinken als ze over elkaar gedragen worden?.” Ons antwoord: Nope!

Laten we beginnen met, wat is layeren?

Letterlijk vertaald betekent het: laagjes over elkaar aanbrengen, combineren van verschillende geuren, geurnoten, texturen en concentraties. Zo wordt de combinatie van geuren nóg persoonlijker en unieker, kortom een custom-made-parfum.

Zo kunt u een bodycreme combineren met uw favoriete geur, welke vanuit dezelfde geurlijn komen zoals: “Montale - Roses Musk bodycreme” & de Montale - Roses Musk geur.

Is uw favoriete geur een frisse geur met veel citrus- en bloemnoten en wilt u de geur intensiveren? Kies dan voor een bodycreme met houtachtige noten zoals Montale – Black Aoud bodycreme, zo maakt u een persoonlijke creatie en switcht u heel gemakkelijk van een frisse geur naar een intensere, vollere geur. Een bodycreme aanbrengen onder de geur zorgt ervoor dat de geur langer op de huid aanwezig blijft, het werkt eigenlijk als een primer.

Verschillende soorten concentraties combineren

Concentratie’s combineren zien we steeds vaker terug in de parfumwereld. Een absolute (een bijna pure parfum, zeer hoog geconcentreerd en intense geurbeleving) gecombineerd met een Eau de Parfum of een Eau de Cologne. Door gebruik te maken van diverse concentraties kan er gespeeld worden met de intensiteit van de geur of juist de geur laten sprankelen door de frisheid van citrusnoten. Ons nieuwe merk OJAR maakt hier al gebruik van, er zijn 18 verschillende geuren ieder met een absolute en een eau de parfum. Alle geuren zijn met elkaar te combineren, niks is te gek! Het is een erg verfrissend waarmee u echt uw unieke geur kunt creëren. 

Met wat moet er rekening worden gehouden?

Het belangrijkste om rekening mee te houden als het om layeren gaat, zijn de geurnoten. Om dit te begrijpen is het belangrijk om te weten dat iedere geur opgebouwd is vanuit; hout en hars soorten, kruiden en specerijen, bloemen en wortels, fruit en soms een eetbare noot zoals chocola of caramel (gourmand). Het is belangrijk dat de geurnoten matchen als u ze wilt gaat layeren, denk aan bloemen + fruitig = fris, bloemig met een sprankelende twist. Hout + kruiden = intens, vaak zit deze combinatie in de herengeuren.

Geen één dag in het leven is hetzelfde, dus waarom uw parfum wel? Skin / Scent beschouwd de geur die u draagt als een onzichtbaar accessoire, onmisbaar om uw outfit compleet te maken én een indruk achter te laten!

De specialisten in de winkel zijn gespecialiseerd in het layeren van geuren en de zoektocht naar een persoonlijk accessoire. We staan voor u klaar, aarzel niet om binnen te stappen en u zult verrast worden door de mogelijkheden en combinaties ;)

0 comments

Snelle levering

Vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden

Exclusieve topmerken

Alles vanuit eigen voorraad

Gratis verzending

Binnen Benelux vanaf €40!

Luxe cadeauservice

Met veel liefde ingepakt!
American Express Apple Pay Google Pay iDEAL Klarna Maestro Mastercard SOFORT Visa