Geïnteresseerd in het merk Environ? Wij leggen u alles uit!

Geïnteresseerd in het merk Environ? Wij leggen u alles uit! - Skin / Scent

Environ, één van onze favoriete merken ooit. Deze blog geeft uitgebreide informatie voor het opstarten met Environ.

HET MERK ENVIRON

De pionier van het merk Dr. Des Fernandes, behoort tot de top 5 van de beste plastisch chirurgen ter wereld. Woonachtig in Zuid-Afrika heeft hij vele onderzoeken verricht naar huidmelanomen (kanker). Wat vandaag de dag nog steeds de drive voor Dr. Des Fernandes is, was de ingrijpende gebeurtenis waar hij 2 patiënten onder de 30 jaar verloor aan huidkanker. Door het onderzoek welke onlosmakend verbonden is aan het verlies van de patiënten, is de prachtige kennis over vitamine A ontstaan en is de waarde van het ingrediënt als een hoeksteen van de huidverzorgingsfilosofie van Environ die als sinds 1990 bestaat.

De huid verliest dagelijks voedingsstoffen zoals vitamine A en antioxidanten door blootstelling aan de zon en schadelijke omgevingsfactoren. Met veel passie en inzet ontwikkelde dr. Des een product wat de huid gezond en stralend houdt.

DE HUID EN VITAMINE A

Vitamine A is een essentieel ingrediënt voor een gezonde huid, iedereen op de wereld heeft een chronisch tekort aan vitamine A en helaas is dit een feit welke door de wetenschap wordt onderbouwd. Dit komt door de invloeden van vervuiling in de lucht, blootstelling aan de zon en regelmatig gebruik van de zonnebank, stress en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De huid heeft als nummer 1 functie beschermen en is ons grootste orgaan, daar moeten we goed voor zorgen!

Environ heeft ontdekt dat de cellen in de huid een opslagfunctie hebben voor vitamine A. Helaas door de bovengenoemde invloeden ‘verdampt’ de vitamine A uit de huid om deze te beschermen. Eenmaal een tekort aan vitamine A is het gezond functioneren van een huidcel onmogelijk geworden. De tekorten van vitamine A zorgen voor snellere veroudering, pigmentschades en problemen, onzuivere huid met ontstekingen (acné), barrière problemen als dehydratatie en gevoeligheid. Elke huidtype en conditie hebben baat bij Environ en zullen zichtbaar verbeteren en gezonder worden.

WAT DOET VITAMINE A VOOR DE HUID ?

  1. Het belangrijkste is de huid normaliseren. De vitamine A zorgt voor een gezonde en goed functionerende huid
  2. Het verbeterd de gezondheid van de huid en werkt specifiek en de opperhuid en lederhuid
  3. Het helpt de immuniteit van de huid te ondersteunen waardoor de huid weerbaarder wordt tegen omgevingsfactoren
  4. Het helpt een probleemhuid verbeteren, het normaliseert de talgklieren, zorgt voor een dichte huidbarrière waardoor eczeem en droogte problemen genormaliseerd worden
  5. Het helpt pigmentatie problemen door de pigmentcellen te stabiliseren waardoor er geen stress-pigment wordt aangemaakt welke zorgen voor een ongelijkmatige teint
  6. Het bevorderd de aanmaak van collageen en elastine.

VITAMINE A OPBOUWEN

Environ werkt met het STEP-UP SYSTEM™ om iedere huid die tekort heeft aan vitamine A dagelijks aan te vullen met de essentiële vitamine. Omdat de huid nog moet wennen aan de dosis en dit ‘leert’ verwerken is het belangrijk dat het langzaam opgebouwd wordt. Als je te snel gaat ontstaat de zogenoemde: retinoïde-reactie. Dit is een tegenreactie van de huid die de vitamine A nog niet kan verwerken en uit zich in roodheid, jeuk en een tintelend gevoel. Als deze reactie optreedt is het belangrijk om eerst contact op te nemen met de schoonheidsspecialist wie u het merk geadviseerd heeft. Tevens heeft het geen enkel voordeel om te snel te een te hoge dosis te gebruiken, omdat er dan helaas een huidverslechtering zichtbaar wordt in plaats van een huidverbetering. Begin daarom ALTIJD bij AVST 1 of het C-QUENCE SERUM 1.

HET BELANG VAN DE ROUTINE

Alle producten van Environ werken met elkaar samen en begint bij de reiniging. Het volgende product advies is in de basis voor iedereen hetzelfde, met specifieke producten worden de problemen en verbeterpunten aangepakt. Vraag hierover ten alle tijden een advies van de Environ specialist!

Stap 1: Pre-cleansing oil - pre-reiniging op basis van Jojobaolie, welke de huid zacht maar intensief reinigt en zich hecht aan vuil, make-up en SPF

Stap 2: Cleansing lotion of Cleansing gel - een zachte huidreiniger welke de natuurlijke vocht- en vetbalans intact houdt.

Stap 3: Moisturising toner - 1e stap van de verzorging, herstelt de PH-waarde, kalmeert de huid en heeft een complex van sterke antioxidanten

Stap 4: AVST 1 - de dagelijkse dosis vitamine A welke s’ochtends en s'avonds aangebracht wordt

Stap 5: RAD Anti-oxidant of RAD Shield SPF 15 - de dagelijkse (zon)licht beschermer en vitamine beschermer. Op basis van natuurlijke filters aangevuld met antioxidanten.

Deze producten zijn het belangrijkste in de opbouw en opstart van Environ. De routine zoals hierboven beschreven is voor een huid van 20-25 jaar, de routines zijn afgestemd op verbeterpunten en huidconditie. Vraag altijd advies welke producten het beste bij jouw huid passen voor het beste resultaat.

Wij gunnen iedereen een gezonde huid, want een gezonde huid is een mooie huid!

Liefs Skin / Scent

Translation missing: nl.general.buttons.article_previous Translation missing: nl.general.buttons.article_next

0 comments

Gratis verzending

Binnen Benelux vanaf €40!

Snelle levering

Vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden

Exclusieve topmerken

Alles vanuit eigen voorraad

Luxe cadeauservice

Met veel liefde ingepakt!
American Express Apple Pay Google Pay iDEAL Klarna Maestro Mastercard SOFORT Visa