Aoud, Oudh of Oud?

Het wordt steeds populairder, het is in steeds meer geuren terug te vinden en veel mensen zijn er dol op. Maar wat is Aoud, Oudh of Oud nu eigenlijk? Lees het in de blog! 
Aoud, Oudh of Oud? - Skin / Scent

Het wordt steeds populairder, het is in steeds meer geuren terug te vinden en veel mensen zijn er dol op. Maar wat is Aoud, Oudh of Oud nu eigenlijk? Ik leg het u uit in deze blog!

Wat is het Aoud, Oudh, Oud?

De grondstof wordt op veel verschillende manieren geschreven en eigenlijk zijn de meeste variaties correct. De meest gebruikte Arabische benaming is Oudh, ook wel uitgesproken als ‘oodh’. In het Nederlands staat Oudh ook wel bekend als Agarhout.

Het ingrediënt Oudh wordt gewonnen uit de tropische boom Agar Aquilaria. De bomen zijn voornamelijk terug te vinden in Zuidoost-Azië. Om tot de grondstof Oudh te komen, moet de boom eerst geïnfecteerd worden met een specifieke schimmelsoort. Wanneer de bomen worden geïnfecteerd met de schimmel ‘Phialophora parasitica’, ontstaat er een natuurlijke reactie. Doordat de boom de beschadigde delen wilt beschermen tegen de schimmel, komt er olie vrij die verhardt en verkleurt tot een donkere kleur. De donkere sterk geurende substantie die vrijkomt is de Oudh.

Waarom is Oudh zo kostbaar?

De Agar Aquilaria bomen zijn erg zeldzaam. Naast dat de bomen erg zeldzaam zijn geeft uiteindelijk maar 20% van de bomen Oudh af wat geurt. Voor de beste Oudh moet er gemiddeld 30 jaar gewacht worden tot de boom rijp is. In combinatie met de zeldzaamheid, het kostbare proces van het maken van Oudh en de toenemende vraag naar Oudh kunnen we concluderen waarom Oudh één van de duurste grondstoffen is in de parfumindustrie.

Hoe ruikt Oudh?

Iedereen ervaart een geur anders en bij iedereen ruikt een geur anders op de huid. Ook zit er een verschil in waar iemand oorspronkelijk vandaan komt. In het Midden-Oosten koppelen de ze geur Oudh als bekend, feestelijk en is de geur kenmerkend als bescherming. In het westen koppelen ze geur aan verleiding en wellicht als bevreemdend. De geur Oudh kan beschreven worden als rokerig, houtig, aromatisch en wellicht iets stoffigs. De geur Oudh is complex wat het tegelijkertijd heel mysterieus maakt.

Het blijft moeilijk om een geur via een beeldscherm uit te leggen. Kom daarom langs bij ons in de winkel waar u de verschillende Oudh geuren kunt bewonderen. Hieronder staan onze meest bestsellers met de grondstof Oudh erin verwerkt.

0 comments

Snelle levering

Vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden

Exclusieve topmerken

Alles vanuit eigen voorraad

Gratis verzending

Binnen Benelux vanaf €40!

Luxe cadeauservice

Met veel liefde ingepakt!
American Express Apple Pay Google Pay iDEAL Klarna Maestro Mastercard SOFORT Visa